Slimmer trainen

Training, instructie & advies

Wil jij dressuurmatig optimaal trainen, zonder je paard in de krul te trekken waardoor je blessures voorkomt?

  • Wil jij je paard fijn voor elkaar hebben?
  • Wil jij slimmer trainen?
  • Wil jij blessures voorkomen?
  • Wil jij je paard met respect opleiden?
  • Wil jij je paard correct leren rijden?
    Met kennis van anatomie en biomechanica?
  • Wil jij dat je paard leert om echt op eigen benen te lopen?
  • Wil jij een sterk, soepel en goed gaand paard?

Daar kan ik je helpen!

Met een goede training kunnen jullie binnen alle disciplines met gemak en plezier optimaal presteren!

Helaas worden veel blessures vaak veroorzaakt door niet effectieve en verkeerde training. 

Gelukkig kan je dit voorkomen door slimmer te trainen:

Door je paard leren om echt op eigen benen te lopen en in balans te blijven kan hij een goede romp-stabiliteit aannemen en de oefeningen die de ruiter van hem vraagt beter uitvoeren.

Met kennis en respect voor de anatomie en biomechanica van je paard, kun je slimmer trainen en het lichaam sterker maken.

Yes, ik wil slimmer trainen!

Waarom ik jou verder kan helpen

Met veel kennis van anatomie, biomechanica en diverse trainingsmethodes beschik ik altijd over de juiste aanpak voor jou en je paard!

Door altijd veel verschillende soorten paarden te hebben gereden ben ik handig en vindingrijk om ook minder talentvolle paarden op te leiden. Hierdoor heb ik altijd een kast vol technieken om te kunnen helpen met rijtechnische problemen. Dit komt goed van pas als instructeur omdat ik me daardoor goed kan verplaatsen in diverse combinaties: Leerlingen met veel ervaring en talentvolle paarden die opzoek zijn naar een stuk verdieping in hun training en daarmee het voorkomen van blessures, maar ook in leerlingen met paarden die hun lichaam niet altijd mee hebben. 

Mijn eigen ervaring

Vroeger reed ik altijd minder talentvolle paarden, had ik een flinke dosis lef en reed ik veel jonge paarden of moeilijke paarden voor anderen. Ik had nooit echt geleerd waarom bepaalde dingen moesten en hoe ze moesten en was zeker geen goede ruiter. Eerlijk gezegd wist ik eigenlijk niet eens wat ik deed.

Pas toen ik een eigen probleem paard had en in aanraking kwam met Emiel Voest en zijn trainingsmethode, vielen er kwartjes en ben ik gaan leren voelen. Ik leerde hoe bepaalde oefeningen uitgevoerd moesten worden, hoe een paard goed hoort te bewegen en waarom we die oefeningen eigenlijk met onze paarden doen. Vanuit daar ben ik me meer gaan verdiepen in anatomie en biomechanica, om zo nog beter te begrijpen hoe het paard in elkaar steekt en zo beter te kunnen trainen.

Dus geloof mij: Iets nieuws of anders leren, kleine stapjes maken, een moeilijk proces door maken en/of misschien wel angst overwinnen.


Ik weet hoe moeilijk het is,
als ik het heb kunnen leren, dan kan jij het ook!

Je hoeft geen Anky te zijn of wedstrijden te rijden

om technisch beter te willen leren trainen

en het beste uit je paard te halen!

Tijdens de trainingen leer ik je hoe je vanuit kennis (van anatomie en biomechanica) je paard correct kunt trainen, waardoor je paard gezonder, meer in balans, sterker, soepeler en krachtiger wordt dan ooit! Hierdoor heeft je paard veel minder kans op blessures. Helaas ontstaan deze vaak door niet goede/passende training. Voorkomen is beter dan genezen!

Hoe ga ik te werk?

Vanuit jouw gewenste doel stellen we samen een plan van aanpak op. Daarna gaan we samen aan de slag om dat doel te halen. Dit doen we met behulp van diverse technieken: zowel vanaf de grond als vanuit het zadel. Ik vind het belangrijk dat je met een goed gevoel thuis verder kan trainen en zelf leert voelen wat je moet doen en mij niet nodig hebt om jou door de bak te brullen op de joystick.

 

Maak je paard sterk, soepel, krachtig op een correcte manier met kennis van zaken! 

Vaker gestelde vragen

Is deze manier van trainen geschikt voor mijn jonge paard?

Jazeker, juist als je een jong paard correct opleidt heb je daar later veel plezier van. Hij zal sneller zijn balans ontwikkelen en daardoor ook sneller de goede bespiering ontwikkelen. Natuurlijk passen we de duur en de hoeveelheid training aan naar wat jou paard aan kan.

Is deze manier van trainen geschikt als ik nog niet zo'n ervaren ruiter ben?

Jazeker. We beginnen bij het begin en maken kleine stapjes. Ik pas de lessen aan naar het niveau van de ruiter en het paard.

Ik ben er van overtuigd dat het makkelijker is iets nieuws aan te leren, dan iets te willen veranderen wat je al jaren op een bepaalde manier doet. Vaak is een goed begin wel het halve werk!

Mijn paard heeft fysieke problemen (gehad) is dat een probleem?

Nee, zeker niet, ik heb veel ervaring in het trainen van paarden met fysieke problemen en pas dus de trainingen aan naar wat het paard op dat moment aan kan en mag doen.

Wat anderen zeggen!

Met de hulp van Silke zijn mijn paard en ik flinke stappen vooruit gegaan. Heel erg blij met haar deskundigheid. Ook is er ruimte voor een lolletje tijdens de les. Iets wat ik zelf heel belangrijk vind.

Thera

Wat anderen zeggen!

Super fijne lessen. Ook omdat Silke in mijn geval heel goed kijkt naar het paard. Ontspanning en rust is bij ons een dingetje, maar met haar tips was het zo makkelijk. Grappig hoe ze bepaalde dingen zegt en het blijft ook hangen in mijn hoofd de volgende keer als ik op stap hoor ik haar nog. Ook mijn houding wordt goed aangepakt! Heel leerzaam en ontspannen.

Sharon

Wat anderen zeggen!

Eindelijk iemand gevonden, die snapt hoe ik met mijn paard om ga en mij hier in verder kan helpen op de momenten dat ik even stil sta. Silke is een gezellige, eerlijke maar ook een kundige instructrice, die iedere les afsluit met een positief gevoel! Of het nou gaat over het paardrijden, het longeren of zelfs beleren voor het mennen, Silke denkt graag mee en komt met een goed advies.

Devica

Je wilt je paard slimmer trainen.

In een fijne zachte aanleuning zonder
hem in de krul te trekken. En je wilt het beste
uit jezelf en je paard halen

Dan kan ik je helpen met behulp van

OPTIE 1

Je kiest zelf hoevaak en wanneer je toe bent aan de volgende stap en boekt per keer een losse les/training.

Een losse les kost €60,-
* exclusief reiskosten! a €0,21 pkm

Je wilt je paard slimmer trainen.

In een fijne zachte aanleuning zonder
hem in de krul te trekken. En je wilt het beste
uit jezelf en je paard halen.

Dan kan ik je helpen met behulp van

OPTIE 2

In dit traject van 4x ga ik jou leren hoe jij je paard slimmer, effectiever en beter kan trainen dmv verschillende trainingstechnieken.

Speciale pakket prijs:
4 trainingen* = €220,- ipv €240
*exclusief reiskosten! a €0,21 pkm

Yes, ik wil ook slimmer trainen!

Mijn agenda is aardig vol, maar we kunnen vast een plekje vinden. Soms zullen we hiervoor iets verder vooruit moeten plannen. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak.

× Hoe kan ik je helpen?