Jonge paarden opleiden

Je jonge paard zelf slim, optimaal en blessurevrij opleiden onder professionele begeleiding.

Je hebt een jong paard, die er aan toe is om straks opgeleid te worden tot rij/men-paard. Zoals iedereen weet moet je een jong paard niet teveel belasten. Je leest regelmatig artikelen over het opleiden van jonge paarden, wint informatie in hoe vroeg of op welke leeftijd je kan beginnen.Vaak beginnen we met longeren, maar ja veel aan de longe lopen is immers niet zo goed, op een cirkel lopen is erg belastend. Maar wat laat je je paard dan doen? 

Je wilt de belastbaarheid van je jonge paard wel trainen zodat ie straks redelijkerwijs wel een ruiter kan dragen en gereden kan worden. Hoe ga je dit aanpakken?

Daarmee kan ik je helpen!

Door samen met mij je paard op te leiden vanaf het begin, creeer je een hechte (vertrouwens)band en leer je je paard goed kennen.

Tijdens de trainingen leer ik jou welke stappen we nemen om jouw paard op te leiden tot rijpaard. Dit doen we door diverse trainingstechnieken toe te passen. En jou kennis kennis (van anatomie en biomechanica) te vergroten waardoor je je paard goed kunt voorbereiden op het rijden en correct kunt trainen.

Waardoor je paard gezond jong paard opleid met meer balans, goed op eigen benen kan lopen, sterk, soepel en krachtig is.

Wanneer je je paard evenwichtig en goed traint heb je veel minder kans op blessures!
Helaas ontstaan die vaak door niet goede/passende training.  Voorkomen is beter dan genezen.

Ik vind het heel belangrijk dat je goed voelt en weet wat je moet doen zodat je thuis zelfstandig kan trainen. Je krijgt voldoende huiswerk mee om tussen onze bezoeken in aan de slag te kunnen.

 

Maak je paard sterk, soepel, krachtig op een correcte manier met kennis van zaken! 

Waarom ik jou verder kan helpen?

Met veel kennis van anatomie, biomechanica en diverse trainingsmethodes
beschik ik altijd over de juiste aanpak voor jou en je paard!

Door dat ik zelf veel verschillende soorten paarden heb (her)beleerd, ingereden en doorgereden, ben ik handig en vindingrijk om ook minder talentvolle paarden op te leiden. Dit komt goed van pas als instructeur, er zijn leerlingen (met minder ervaring) met paarden die niet altijd hun lichaam mee hebben, dan is het handig dat je een kast vol technieken hebt om ook hen te helpen. Ook leerlingen met veel ervaring en talentvolle paarden die opzoek zijn naar een stuk verdieping in hun training en het voorkomen van blessures.

Mijn eigen ervaring

Vroeger reed en had ik altijd minder talentvolle paarden. Wel had ik een flinke dosis lef en reed ik al jonge paarden of moeilijke paarden voor anderen. Ik leerde niet echt waarom bepaalde dingen moesten en hoe ze moesten, ik was zeker geen goede ruiter. Eerlijk gezegd wist ik eigenlijk niet eens wat ik deed. Pas toen ik een eigen probleem paard had en in aanraking kwam met Emiel Voest en zijn trainingsmethode, vielen er kwartjes. En ben ik gaan leren voelen, hoe moeten bepaalde oefeningen, waarom doen we die? Hoe hoort een paard goed te bewegen? Van daar uit ben ik gaan door leren over anatomie en biomechanica om zo nog beter te begrijpen hoe het paard in elkaar steekt en om deze nog beter te kunnen trainen.

Dus geloof mij, iets nieuws of anders leren, kleine stapjes maken, een moeilijk proces door maken, misschien wel angst overwinnen.


Ik weet hoe moeilijk het is,
als ik het heb kunnen leren, dan jij ook!

Wat anderen zeggen!

Met de hulp van Silke zijn mijn paard en ik flinke stappen vooruit gegaan. Heel erg blij met haar deskundigheid. Ook is er ruimte voor een lolletje tijdens de les. Iets wat ik zelf heel belangrijk vind.

Thera

Wat anderen zeggen!

Super fijne lessen. Ook omdat Silke in mijn geval heel goed kijkt naar het paard. Ontspanning en rust is bij ons een dingetje, maar met haar tips was het zo makkelijk. Grappig hoe ze bepaalde dingen zegt en het blijft ook hangen in mijn hoofd de volgende keer als ik op stap hoor ik haar nog. Ook mijn houding wordt goed aangepakt! Heel leerzaam en ontspannen.

Sharon

Wat anderen zeggen!

Eindelijk iemand gevonden, die snapt hoe ik met mijn paard om ga en mij hier in verder kan helpen op de momenten dat ik even stil sta. Silke is een gezellige, eerlijke maar ook een kundige instructrice, die iedere les afsluit met een positief gevoel! Of het nou gaat over het paardrijden, het longeren of zelfs beleren voor het mennen, Silke denkt graag mee en komt met een goed advies.

Devica

Je wilt je jonge paard zelf opleiden onder professionele begeleiding.

Dan kan ik je helpen met behulp van

OPTIE 1

We gaan stap voor stap aan de slag, per instructie moment kijken we naar hoe het gaat, kan er een stapje bij? Of moeten we iets anders doen?

Losse training/les €60,-
* exclusief reiskosten!

– Optie: gebruik maken van diverse materialen tegen een borg van €25 p/m

 

 

 

In 10x kunnen de meeste paarden los stappen en draven door een kleine rijbaan. Afhankelijk van het paard en de ervaring van de ruiter.

Je wilt je jonge paard zelf opleiden onder professionele begeleiding.

Dan kan ik je helpen met behulp van

OPTIE 2

We gaan in een traject aan de slag,
per instructie moment kijken we naar hoe het gaat, kan er een stapje bij? Of moeten we iets anders doen?

Speciale pakket prijs:
10 trainingen* = €559,- ipv €600,-
*excl. reiskosten!

– kosten loos gebruik maken van diverse materialen

– tussentijds bereikbaar via whatsapp voor filmpjes, feedback en overleg

– Trainingsschema’s op maat

 

In 10x kunnen de meeste paarden los stappen en draven door een kleine rijbaan. Afhankelijk van het paard en de ervaring van de ruiter.

Je wilt je jonge paard graag goed laten opleiden en het niet zelf doen.

Dan kan ik je helpen met behulp van

OPTIE 3

Deze optie kan ook wanneer het paard al eens zadel mak is gemaakt maar het niet goed is gegaan. Of wanneer je bijvoorbeeld weinig tijd hebt, te weinig ervaring of geen goede accomodatie

Of ik kom zeer intensief trainen op jouw locatie (goede accomodatie vereist)

Of het paard komt intern bij mij in training

Hiervoor gelden aparte tarieven en zullen we dan bespreken.

10 trainingen* zijn €549,- ipv €600

1 losse training* is €60,-

Bij optie 3 Zijn de prijzen op aanvraag

* Alle prijzen zijn excl. reiskosten!

 

Yes! Ik wil ook zelf mijn jonge paard beleren!!

Mijn agenda is regelmatig erg vol, toch is er nog wel plek, alleen moeten we soms iets verder vooruit plannen.

× Hoe kan ik je helpen?